Elsket i USA, men

Tesla Model S får stryk

Tesla Model S er en av bilene med flest feil i den store feilstatistikken til tyske TÜV. Men i USA er den elsket.

FÅR STRYK: Tesla Modell S får stryk i statistikkene.
FÅR STRYK: Tesla Modell S får stryk i statistikkene. Vis mer
Publisert

Den tyske test-organisasjonen TÜV utgir hvert år en rapport over bilene med flest og færrest feil. Rapporten for 2022 baserer seg på tester av 9,6 millioner biler i forskjellige årganger, gjennomført mellom juli 2020 og juni 2021. Kontrollen tilsvarer den Periodiske kjøretøykontrollen (EU-kontrollen) som også norske biler må igjennom hvert andre år. Her sjekkes rundt 100 punkter som blant annet har med sikkerhet å gjøre.

Dette er med andre ord en svært grundig dokumentasjon på hvilke bilmodeller som stryker i testen på grunn av «betydelige» eller «farlige» feil.

Smart er best

- For første gang har vi hatt fire elektriske biler i et tilstrekkelig antall på våre testsentre til å kunne gjøre en vurdering av deres tekniske sikkerhet, sier sjefen for TÜV, Joachim Bühler til AutoBild.

De fire elbilene er BMW i3, Renault Zoe, Smart Fortwo og Tesla Model S. De to-tre år gamle bilene presterer ganske forskjellig. Gjennomgående svakheter er på lys, bremser og feil i hjuloppheng foran.

Elbiler og bremsefeil

Gjennomsnittlig strykprosent av de 128 modellene i disse nyeste årgangene er 4,7. Den beste av elbilene er Smart Fortwo med 3,5 prosent. Det holder til en plass blant de bedre bilene i undersøkelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer