Tesla Model S markedsklar

Som DinSide hadde annonsert lenge: 2011 var år 0 for elbilene. Nå kommer snart år 1.

SNASEN ELBIL: Tesla Model S i fint driv. Nå er prisene i USA klare; det er batterispesifikasjonene også. 2012 er året den kommer på veien. Foto: Tesla Motors
SNASEN ELBIL: Tesla Model S i fint driv. Nå er prisene i USA klare; det er batterispesifikasjonene også. 2012 er året den kommer på veien. Foto: Tesla Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er modellen som for mange vil bety at elbilen virkelig er klar til å ta av. Her i Norge fikk vi på en måte en tyvstart i året som nå snart ligger bak oss, men i svært mange andre - og større - markeder er vi vitne til en produktdrevet oppvåkning av elbil-etterspørselen.

Pionéren Tesla

Når det gjelder å "ufarliggjøre" elbilen i folks bevissthet, ved å utstyre den med ytelser og egenskaper som både er like gode som - og overgår - bilene med forbrenningsmotor, har Tesla spilt rollen som pioner. Nylig kom meldingen om at Tesla avslutter produksjonen av sin elektriske sportsbil Tesla Roadster. Nå skal elbilprodusenten, basert i California, konsentrere seg om å gjøre klar den epokegjørende elektriske familiebilen Model S, for markedet.

Vi skrev om den bilen på forsommeren da Tesla presenterte versjon Alpha: Les mer om Model S her.

Rimeligere enn mange fryktet

Prisene og spesifikasjonene er nå altså klare og den gode nyheten er at Tesla holder seg til de prisene de har lovet tidligere. Model S kommer i tre versjoner avhengig av ønsket rekkevidde; 256 kilometer, 368 kilometer eller 480 kilometer. Prisene i USA blir som følger (basert på dollarkursen 22/12/2011):

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer