Tesla Model X, en ønskedrøm?

Skriv ned alt du ønsker deg av en bil. Tesla Model X leverer mesteparten av det.

Ikke måkevinger, men Falkondører, forståss.  Foto: Produsenten
Ikke måkevinger, men Falkondører, forståss. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En Tesla X kan du bestille nær sagt med valgfri rekkevidde. Den leveres med to alternative batterikapasiteter, 60 kWt eller 85 kWt. Og konfigurasjonen bestemmer du selv, for bilen kan fås i tre versjoner.

Den enkleste versjonen betyr minste batteripakke, singel motor og bakhjulsdrift. Den andre har minste batteriløsning, to motorer og firehjulsdrift. Deretter er det full pakke med største batteri , to motorer og firehjulsdrift. Med største batteriløsning og firehjulsdrift gjør bilen 0-100 km/t unna på 4,6 sekunder. Ikke dårlig av en så stor bil.

SE VIDEO LENGER NED

Tesla Model X:

Alpha-versjonen av Tesla S

Langt nok

Tesla X vil bygges på samme plattform som en Tesla S, og så mye som 60 prosent av komponentene er delte. Det eneste vi vet ikke blir å få i X er batteriet på 40 kWt som er å få i Model S. Tesla mener tydeligvis at dette blir for lite i den noe større X’en, som blant annet byr på bagasjerom både foran og bak.

Med 40 mil rekkevidde er den rett og slett svært interessant. Her får du en sportsbils ytelser, plass som i en stor familiebil, og miljøaktivistenes annerkjennelse. Og det til prisen av en godt utstyrt Audi A4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer