I-Pace: Elbil og SUV i ett fra Jaguar

Tesla Model X skal få konkurranse

Jaguar gjør seg klar til å lansere elbil, og som premium-aktør kan de selvsagt ikke gå for noe mindre ambisiøst enn en Tesla-konkurrent. 

RADIKAL JAGUAR: Den elektriske SUV-en fra den britiske premium-produsenten skal være produksjonsklar i løpet av neste år. Her vises den som konseptbil. Med en batteripakke med 90 kilowattimers kapasitet skal den ha en rekkevidde på over 50 mil etter EU-målingen (350 kilometer etter den amerikanske EPA-målingen) og god plass til fem personer og bagasje. 
RADIKAL JAGUAR: Den elektriske SUV-en fra den britiske premium-produsenten skal være produksjonsklar i løpet av neste år. Her vises den som konseptbil. Med en batteripakke med 90 kilowattimers kapasitet skal den ha en rekkevidde på over 50 mil etter EU-målingen (350 kilometer etter den amerikanske EPA-målingen) og god plass til fem personer og bagasje.  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2016 er året da Jaguar brøt et siste tabu og lanserte en SUV, F-Pace, som vi har testet. Et siste? Finnes det flere av et ærverdig luksusmerkes tradisjoner man kan svikte? Å ja, da! En elbil! Nei, vent litt - vi overbyr den: En elektrisk SUV!

I denne omgang viser de den som konseptbil ved navn Jaguar i-Pace Concept, men annonserer i det samme at bilen i produksjonsklar form skal vises til neste år og at den forventes å være på veien i 2018.

Jaguar presenterer bilen som noe radikalt annerledes på elbil-området. Man kan spørre seg om de har hørt om Tesla Model X...

Ny generasjon

De presenterer nemlig dette som neste generasjon design for elektriske kjøretøy. Det er utvilsomt et generasjonsskifte for Jaguar uansett, med videreføring av kjente stilelementer fra merket, og spesielt fra SUV-en F-Pace - samtidig som profilen er inspirert av superbilen C-X75, som du kan se de fantastiske bildene av her.

Så presiserer da også Jaguars designsjef, Ian Callum: - Revolusjonen ligger i profilen, ikke i designspråket. Profilen er mulig fordi denne bilen er elektrisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer