Tesla Model X utsatt igjen

Teslas nye el-SUV er allerede to år på etterskudd, og nå er den blitt ytterligere forsinket. Årsaken skal være at sjefen selv ikke er fornøyd.

FLAKSER MED VINGENE:  De såkalte måkevingedørene er omstridt, men Tesla-sjef Elon Musk hevder de skal være mulig å åpne i en garasje. Problemet er høyden - og mulighet for skiboks... Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
FLAKSER MED VINGENE: De såkalte måkevingedørene er omstridt, men Tesla-sjef Elon Musk hevder de skal være mulig å åpne i en garasje. Problemet er høyden - og mulighet for skiboks... Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla Model X har hatt en trang fødsel og nå er produksjonsstart ventet å skje i tredje kvartal i 2015. Det betyr at noen få av dem som ønsker seg den elektriske SUV'en, kan vente seg en julegave neste år. Men de aller fleste kundene må vente helt til 2016.

- Vi vil kunne levere ut noen biler i 2015, men det er for tidlig å si hvor mange, sier kommunikasjonssjef for Skandinavia i Tesla Motors, Esben Pedersen.

Nylig lanserte Tesla sin Model S P85+ D - med firehjulstrekk. Og dermed gikk det norske folk mann av huse igjen - noe som kanskje også dempet noe av etterspørselen for den nye SUV-modellen.

LES OGSÅ: Modell S er endelig krasjteestet

Over to år forsinket

Tesla har snakket lenge og varmt om sin nye Model X, som skulle ha produksjonsstart allerede høsten 2013. Konseptbilen er også vist på utstillinger rundt omkring i verden, men under denne høstens store Paris-utstilling glimret den med sitt fravær.

Da vi spurte en Tesla-representant på standen, fikk vi ingen konkrete svar om hvorfor de droppet å vise konseptbilen her: "I don't know. It's delayed...".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer