Elektrisk SUV

Tesla Model Y til Norge i august

I august leveres de første Tesla Model Y til norske kunder. Den mellomstore SUV-en er ventet å bli Teslas neste storselger i Norge.

FRA KINA: De første norske kundene får sin Tesla Model Y i august. Bilene produseres på Teslas fabrikk i Shanghai i Kina. Foto: Tesla
FRA KINA: De første norske kundene får sin Tesla Model Y i august. Bilene produseres på Teslas fabrikk i Shanghai i Kina. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av forsinkelser i byggingen av den nye Tesla-fabrikken i Berlin i Tyskland, som etter planen skal produsere bilene til Europa, så mange for seg at Model Y kom til å bli forsinket i Norge til våren neste år.

Nå kommer det biler til Norge som er bygget på Teslas fabrikk i Shanghai i Kina allerede i august.

– En gledelig melding. De norske kundene som har bestilt Model Y vil fortløpende bli kontaktet for å gjøre ferdig alle formaliteter slik at bilene kan overleveres, sier Even Sandvold Roland, Senior Manager, Content and Programs i Tesla Norge.

MYE UTSTYR: De første bilene har stort batteri, firehjulstrekk og utstyr som glasstak og Enhanced Autopilot-pakke. Foto: Tesla
MYE UTSTYR: De første bilene har stort batteri, firehjulstrekk og utstyr som glasstak og Enhanced Autopilot-pakke. Foto: Tesla Vis mer

Han ønsker imidlertid ikke å si noe om hvor mange biler som kommer til Norge i august, og heller ikke hvor mange nordmenn som har bestilt bilen.

I meldingen fra Tesla Norge heter det at for å møte høy etterspørsel, vil de første Model Y-leveringene skje i Norge i august, slik den opprinnelige planen var. Lanseringsmodellen vil være Model Y Long Range AWD, som koster i underkant av 550 000 kroner ferdig på veien.

PRAKTISK: Model Y er en mellomstor SUV, med plass til mye bagasje og mulighet både for taklast og henger. Foto: Tesla
PRAKTISK: Model Y er en mellomstor SUV, med plass til mye bagasje og mulighet både for taklast og henger. Foto: Tesla Vis mer

Bilen har to motorer på henholdsvis 258 og 204 hester, et batteri på 75 kWt som skal gi en rekkevidde på 505 kilometer og den gjør unna -100 km/t på 5,1 sekunder, ifølge Tesla.

I motsetning til Teslas største SUV, Model X, som har teknisk avanserte måkeving-dører, får Model Y vanlige dører både foran og bak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer