Elektrisk SUV

Tesla Model Y til Norge i august

I august leveres de første Tesla Model Y til norske kunder. Den mellomstore SUV-en er ventet å bli Teslas neste storselger i Norge.

FRA KINA: De første norske kundene får sin Tesla Model Y i august. Bilene produseres på Teslas fabrikk i Shanghai i Kina. Foto: Tesla
FRA KINA: De første norske kundene får sin Tesla Model Y i august. Bilene produseres på Teslas fabrikk i Shanghai i Kina. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av forsinkelser i byggingen av den nye Tesla-fabrikken i Berlin i Tyskland, som etter planen skal produsere bilene til Europa, så mange for seg at Model Y kom til å bli forsinket i Norge til våren neste år.

Nå kommer det biler til Norge som er bygget på Teslas fabrikk i Shanghai i Kina allerede i august.

– En gledelig melding. De norske kundene som har bestilt Model Y vil fortløpende bli kontaktet for å gjøre ferdig alle formaliteter slik at bilene kan overleveres, sier Even Sandvold Roland, Senior Manager, Content and Programs i Tesla Norge.

Han ønsker imidlertid ikke å si noe om hvor mange biler som kommer til Norge i august, og heller ikke hvor mange nordmenn som har bestilt bilen.

I meldingen fra Tesla Norge heter det at for å møte høy etterspørsel, vil de første Model Y-leveringene skje i Norge i august, slik den opprinnelige planen var. Lanseringsmodellen vil være Model Y Long Range AWD, som koster i underkant av 550 000 kroner ferdig på veien.

Bilen har to motorer på henholdsvis 258 og 204 hester, et batteri på 75 kWt som skal gi en rekkevidde på 505 kilometer og den gjør unna -100 km/t på 5,1 sekunder, ifølge Tesla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.