Tesla sparker 4.000 ansatte

Tesla Norge vil ikke kommentere oppsigelser

Elon Musk bekrefter at ni prosent av de ansatte blir sagt opp av Tesla. Om det samme tallet gjelder for Norge, vil 55 ansatte få sparken her hjemme.

PÅVIRKES IKKE AV OPPSIGELSER: Mer enn 4.000 Tesla-ansatte må finne seg ny jobb, etter at Elon Musk varsler oppsigelse av 9 prosent av staben. Det skal imidlertid ikke påvirke produksjonsmålene for Model 3 i de kommende månedene, ifølge Musk selv. Foto AP
PÅVIRKES IKKE AV OPPSIGELSER: Mer enn 4.000 Tesla-ansatte må finne seg ny jobb, etter at Elon Musk varsler oppsigelse av 9 prosent av staben. Det skal imidlertid ikke påvirke produksjonsmålene for Model 3 i de kommende månedene, ifølge Musk selv. Foto AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vi henviser til e-posten fra Elon Musk». Det er alt Tesla Norge vil svare på en rekke spørsmål fra Dinside, etter at Tesla-gründeren har varslet oppsigelse av over 4.000 Tesla-ansatte.

Det stormer ofte litt ekstra rundt Tesla. Model 3 fikk blant annet mye oppmerksomhet, da kun en trådløs og kjapp programvareoppdatering fikset bremsene på bilen – bare dager etter at bilen ble regelrett slaktet av anerkjente Consumer Reports i USA.

Og det var i går kveld Elon Musk la ut et brev til sine ansatte på Twitter, etter at deler av det allerede var lekket. Der står det at Tesla er nødt til å si opp ni prosent av staben.

– Ingen kommentar

Når Dinside svarer på den knappe kommentaren fra kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge, og spør: «betyr dette at Tesla Norge ikke har noen kommentar til dette, inkludert om norske arbeidsplasser eller norske kunder blir påvirket?», svarer han:

«Det betyr at all informasjon vi kommer til å gå ut med, er i e-posten fra Elon Musk».

Dermed er det vanskelig å si om norske arbeidsplasser blir påvirket av oppsigelsene. Globalt er det over 40.000 mennesker som jobber for elbilprodusenten. I Norge er det ifølge Brønnøysundregistrene 616 Tesla-ansatte.

Om også ni prosent av de norske arbeidsplassene skulle bli berørt, snakker vi i tilfelle om at 55 norske Tesla-ansatte må forlate sine stillinger og finne seg noe annet å jobbe med.

Dette er spørsmålene Dinside stilte Tesla Norge:

  • Hva har oppsigelsen av Tesla-ansatte å si for Norge og norske kunder?
  • Vil dette påvirke kundene på noe måte?
  • Påvirkes leveransen av Model 3?
  • Er det ansatte i Norge som må gå?
  • Har Tesla Norge andre kommentarer til at 9 prosent av Tesla-staben globalt er/blir oppsagt?

«Påvirker ikke Model 3» – eller?

Elon Musk understreker i sitt brev at produksjonsmålene for Tesla Model 3 i de kommende månedene ikke skal bli påvirket av oppsigelsene.

Og det skal være mange som står på venteliste til den rimeligere «folke-Teslaen». Ifølge Musk selv, var det 455.000 reservasjoner allerede i august i fjor.

Det er for øvrig ikke ventet leveringer til Norge med det aller første. Dermed gir gründeren ingen garanti om leveransene hit til landet. Det får vi heller ikke av Tesla Norge, som kun referer til Musks brev.

Her er Elon Musks brev til de ansatte:

OPPSIGELSER: Elon Musks brev til de ansatte i Tesla, lekket til media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer