Selvkjørende risiko

Tesla på autopilot krasjet i politibil - og fortsatte ferden

Nylig krasjet en Tesla Model 3 på autopilot med en parkert politibil. En studie fra Nederland advarer nå mot sikkerheten i «selvkjørende» biler.

KRASJ I POLITIBIL: Føreren var opptatt med hunden i baksetet, bilen kjørte på autopilot, så smalt den inn i politibilen bakfra. Foto: Connecticut State Police
KRASJ I POLITIBIL: Føreren var opptatt med hunden i baksetet, bilen kjørte på autopilot, så smalt den inn i politibilen bakfra. Foto: Connecticut State Police Vis mer
Publisert

Det var etter at politiet i byen Norwalk, Connecticut, hadde rykket ut til en bil som hadde fått motorstopp i venstre felt på motorveien at ulykken skjedde.

Mens politiet ventet på bergingsbil, kom en Tesla Model 3 bakfra og krasjet inn i politibilen.

Deretter fortsatte den videre, traff bilen som hadde fått motorstopp, for så å kjøre sakte videre noen hundre meter før den ble stoppet av en annen politipatrulje.

Lekte med hunden

Tesla-føreren forklarte, ifølge en melding som Connecticut State Police har lagt ut på sin Facebook-side, at hans Tesla kjørte på såkalt «autopilot», mens han var opptatt med hunden som lå i baksetet. Ingen personer ble skadet, men føreren er anmeldt for uvettig kjøring.

- Samme hva slags utstyr eller teknologi bilen din har, er det påkrevd at du hele tiden har full oppmerksomhet på kjøringen og at den er trygg. Selv om en del biler har noe autonom teknologi, er det, ifølge National Highway Traffic Safety Administration, ingen biler i salg i dag som er fullstendig selvkjørende, advarer politiet på Facebook.

Mister oppmerksomheten

Bare et par dager før ulykken i Connecticut, offentliggjorde Dutch Safety Board – et frittstående organ som blant annet har i oppgave å undersøke ulykker i transportsektoren på oppdrag fra nederlandske myndigheter - en rapport som advarer mot sikkerhetsrisikoen i moderne biler med såkalt selvkjørende ADAS-teknologi (advanced driver assistance systems).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer