Tesla etterforskes i USA

Tesla politietterforskes

Politiet mistenker Model 3-villeding.

POLITIETTERFORSKES: Myndighetene i USA etterforsker Tesla og Model 3. Foto: Tesla
POLITIETTERFORSKES: Myndighetene i USA etterforsker Tesla og Model 3. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wall Street Journal (betalingsmur) melder at myndighetene i USA har startet etterforskning av bilprodusenten Tesla.

Bakgrunnen er mistanker om at Tesla har feilinformert om hvor mange enheter av Model 3 de har produsert og på den måten villedet investorene. Ifølge rapportene har FBI vært i kontakt med flere eks-ansatte i Tesla og har bedt dem om vitnemål i saken. Flere skal også være stevnet.

Personer nyhetsmediet har vært i kontakt med, sier at saken går helt tilbake til tidlig 2017.

Amerikanske myndigheter undersøker nå om det Tesla har uttalt om produksjonstall, stemmer overens med hvor mange Model 3 som faktisk er blitt produsert.

- Vi er samarbeidsvillige

I en uttalelse sier Tesla at de har mottatt en frivillig forespørsel fra justisdepartementet for dokumenter som omhandler offentlig veiledning av Model 3-produksjonen. Bilprodusenten sier de er samarbeidsvillige og at de så langt ikke har mottatt en stevning eller ytterligere forespørsler fra departementet.

- Vi har vært åpne om hvor vanskelig produksjonen av Model 3 ville bli. Og vi har forklart at vi kun kan produsere så raskt som vår minst heldige eller minst suksessfulle leverandør, og at vi var på vei inn i «produksjonshelvetet». Gitt uforutsette utfordringer i produksjonen, brukte vi seks måneder mer enn forventet med å nå målet på 5.000 enheter i uken. Teslas filosofi har alltid vært å sette realistiske mål, ikke enkle mål som vi lett kan klare eller urealistiske mål vi aldri kan nå, heter det i en uttalelse fra Tesla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer