Tesla-salget stuper

I mars ble det registrert 80 prosent færre biler enn i samme måned i fjor.

SALGET STUPER: Teslas registreringstall har falt med over 80 prosent, sammenlignet med rekordmånedene i 2019. Her er bilde fra Filipstadkaia i Oslo, hvor det i løpet av året ankom rekordmange Teslaer. Foto: Ingebjørg Iversen
SALGET STUPER: Teslas registreringstall har falt med over 80 prosent, sammenlignet med rekordmånedene i 2019. Her er bilde fra Filipstadkaia i Oslo, hvor det i løpet av året ankom rekordmange Teslaer. Foto: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2019 ble et eventyrlig år for Tesla i Norge. Det amerikanske elbilmerket tok knockout på resten av markedet, da de i løpet av året satte flere nye rekorder.

I rekordmåneden mars ble det registrert hele 5.822 nye Teslaer på det norske markedet. 5.315 av dem var den nye elbilen Tesla Model 3. Model 3-registreringer var langt over dobbelt så mange som den gamle rekorden, som Nissan Leaf presterte å levere på én måned.

I samme måned, ett år senere, ble det registrert 1.131 Teslaer - 997 av dem Model 3. Det er en nedgang i registreringsstatistikken på over 80 prosent.

Proppen som løsnet

Videre inn i april har nedgangen fortsatt. Per i dag, mandag 27. april, har Tesla denne måneden kun solgt 63 nye biler i Norge, mens det på samme tid i fjor var 822. Det tilsvarer en nedgang på nesten 93 prosent.

Nå må det tas med i regnestykket at Model 3 var en bil mange hadde ventet lenge på, og at mange av fjorårets registreringer på en måte var proppen som endelig løsnet.

- 2019 var et spesielt år for Tesla. Vi leverte ut Model 3 både til dem som hadde reservasjoner helt fra 31. mars 2016 og til dem som bestilte fortløpende i løpet av året. Dermed ble registreringstallene mye høyere enn i et normalt år, forklarer kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer