Tesla-sjåfør nektet å vedta bot

Saken havnet i tingretten etter at sjåføren nektet å vedta forelegget for fartsovertredelsen.

KONTROLL: Utrykningspolitiet har ekstra fokus på fart denne uka. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KONTROLL: Utrykningspolitiet har ekstra fokus på fart denne uka. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober ble mannen i 50-åra stanset i Sveio kommune i Sunnhordland. Utrykningspolitiets (UP) laser målte at bilen hans kjørte 70 kilometer i timen i 60-sona, skriver Haugesunds Avis.

Dette resulterte i at mannen ble vinket inn av UP-patruljen. Men Tesla-sjåføren avviste at han hadde kjørt over fartsgrensa, og nektet å vedta forelegget på 2800 kroner.

Dermed havnet saken i Haugaland og Sunnhordland tingrett, skriver lokalavisa videre.

I tingretten skal mannen ha forklart at bilen han kjørte leser fartsskilt og dermed tilpasser farten etter disse. Han argumenterte videre med at målingen måtte være feil.

«Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring om at han ikke kjørte over lovlig fartsgrense da lasermålingen ble utført», står det i dommen fra tingretten.

Videre skal retten ha påpekt at det var loggført kontroll av måleapparatet før kontrollen startet, og at det ble utført sikt- og avstandskontroll. Politibetjenten som utførte målingen uttalte at det ikke var noen andre biler på strekningen da Teslaens fart ble målt, skriver Haugesunds Avis.

«Politibetjenten har videre forklart for retten at han hadde god sikt mot tiltaltes bil og at målingen ble utført med en avstand på 353 meter, som er godt innenfor maksimal måleavstand på 400 meter», står det videre i dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer