Tesla skrur igjen ladekrana

Fortsatt gratis lading, bare ikke like mye.

BEGRENSER: Å lade på superladerne skal være gratis for alltid, var budskapet. Nå legges det begrensninger i bruken.  Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
BEGRENSER: Å lade på superladerne skal være gratis for alltid, var budskapet. Nå legges det begrensninger i bruken. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nesten nøyaktig to år siden kunne vi videreformidle en gledelig nyhet til alle Tesla-eiere og fremtidige kunder.

Lad gratis – for alltid.

Saken handlet naturligvis om Teslas eget nettverk av superladere, og at det for eiere skulle være gratis å lade på disse.

Nå finnes det ingen slike ladere i nærheten av Oslo, men for eiere som bor på Lillehammer og rundt de andre superladerne som er plassert ut, så er det naturlig nok enkelt å lade på disse. Dette vil Tesla nå til livs.

Store prisforskjeller på hurtiglading

Ikke alltid

Nå har Tesla, med Elon Musk i spissen, moderert seg en smule, og har startet utsendelse av brev til kundene, som Dinside har fått tilgang til.

Brevet har et enkelt og greit budskap, som går på at Tesla ikke ønsker at eierne bruker superladerne annet enn når de skal ut på langtur.

I brevet, som i første omgang er sendt ut til en stor mengde Tesla-eiere, står det å lese at det ikke er veldig dyrt å lade hjemme, med rundt 2 dollar som en gjennomsnitts pris på en nattlading.

Audi viser Model X-konkurrent

BUDSKAPET: Slik så Teslas nettsider ut den gang løsningen ble lansert. "Free Forever" er nå blitt til "Free long distanse travel forever". Da løsningen ble lansert het det også "Lad gratis ved hvilken som helst superlader, når som helst. Superlading er inkludert på alle Model S med et 85 kW batteri".  Nå er løftet moderert til å gjelde langturer.  Foto: SKJERMDUMP TESLA MOTORS
BUDSKAPET: Slik så Teslas nettsider ut den gang løsningen ble lansert. "Free Forever" er nå blitt til "Free long distanse travel forever". Da løsningen ble lansert het det også "Lad gratis ved hvilken som helst superlader, når som helst. Superlading er inkludert på alle Model S med et 85 kW batteri". Nå er løftet moderert til å gjelde langturer. Foto: SKJERMDUMP TESLA MOTORS Vis mer


I følge Autoblog.com har sjefen sjøl, Elon Musk, nå moderert seg, og snakker nå om «gratis langdistanse-lading». Det er en ganske kraftig justering fra da dette ble lansert.

Hva som er motivet for aksjonen er uklart. Tesla forteller ikke hvorvidt det er kø ved laderne de vil til livs, eller om de ikke ønsker å ta kostnaden. Brevet som er sendt ut forteller rett og slett ikke grunnen til at de ikke lenger ønsker lading for normalt bruk på laderne sine.

Da gratis lading ble lansert var budskapet enkelt:

- Tesla betaler drivstoffet for deg, og det skal være gratis for alltid på en Model S.

"Free forever" er nå endret, og Musk snakker nå om gratis langdistanselading i stedet.

Så gjenstår det å se om krana blir skrudd igjen ytterligere.

Nesten «alle» mener hydrogen er fremtiden

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer