Tesla skrur igjen ladekrana

Fortsatt gratis lading, bare ikke like mye.

BEGRENSER: Å lade på superladerne skal være gratis for alltid, var budskapet. Nå legges det begrensninger i bruken.  Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
BEGRENSER: Å lade på superladerne skal være gratis for alltid, var budskapet. Nå legges det begrensninger i bruken. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nesten nøyaktig to år siden kunne vi videreformidle en gledelig nyhet til alle Tesla-eiere og fremtidige kunder.

Lad gratis – for alltid.

Saken handlet naturligvis om Teslas eget nettverk av superladere, og at det for eiere skulle være gratis å lade på disse.

Nå finnes det ingen slike ladere i nærheten av Oslo, men for eiere som bor på Lillehammer og rundt de andre superladerne som er plassert ut, så er det naturlig nok enkelt å lade på disse. Dette vil Tesla nå til livs. Store prisforskjeller på hurtiglading

Ikke alltid

Nå har Tesla, med Elon Musk i spissen, moderert seg en smule, og har startet utsendelse av brev til kundene, som Dinside har fått tilgang til.

Brevet har et enkelt og greit budskap, som går på at Tesla ikke ønsker at eierne bruker superladerne annet enn når de skal ut på langtur.

I brevet, som i første omgang er sendt ut til en stor mengde Tesla-eiere, står det å lese at det ikke er veldig dyrt å lade hjemme, med rundt 2 dollar som en gjennomsnitts pris på en nattlading.

Audi viser Model X-konkurrent

I følge Autoblog.com har sjefen sjøl, Elon Musk, nå moderert seg, og snakker nå om «gratis langdistanse-lading». Det er en ganske kraftig justering fra da dette ble lansert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer