Tesla Summon parkerer og kjører ut bilen for deg

Nå møter Teslaen deg på gårdsplassen ved hjelp av et tastetrykk.

KJØRER OPP TIL DØRA: Hvor godt hadde det ikke vært om bilen møtte deg utenfor døra når snøstormen står på som verst? Med oppdateringen 7.1.1 kjører nå Teslaen inntill 12 meter.  Foto: JAMIESON POTHECARY
KJØRER OPP TIL DØRA: Hvor godt hadde det ikke vært om bilen møtte deg utenfor døra når snøstormen står på som verst? Med oppdateringen 7.1.1 kjører nå Teslaen inntill 12 meter. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor kjekt hadde det ikke vært å kunne ta på seg skoene og hoppe rett i en oppvarmet bil som selv har funnet veien til gårdsplassen om morgenen?

Det er nå blitt en realitet for eierne med Teslas nye oppdatering Summon.

Summon kom med oppdatering 7.1.1 forrige uke, og skal gjøre det enda mer konfertabelt å være Tesla-eier.

- Summon er et viktig steg på veien mot autonome biler. Siden Summon ble lansert i starten av året har det blitt brukt hundretusenvis av ganger, forteller Kommunikasjonsansvarlig Even Sandvold Roland i Tesla Norge til Dinside.

- Summon er en beta-teknologi, og vi vil fortsette å teste og utvikle basert på tilbakemeldinger fra eierne våre.

Les også: Vi har testet P 85 D

Kjører de siste meterne selv

Den nye oppdateringen med programvareversjon 7.1.1 vil la bilen kjøre og parkere seg selv innenfor en begrenset rekkevidde.

- For å parkere må du stille din Model S maksimalt 12 meter unna parkeringsplassen, slik at bilen kan kjøre rett til plassen forover eller bakover.

Når du videre via appen på mobilen ber bilen parkere, kjører den inn i luken og stanser like før den møter hindringer.

BEDRE ENN MENNESKET: Allerede nå mener Elon Musk at bilene hans er bedre til å holde midten av kjørefeltet, og at vi forhåpentligvis har selvkjørende biler i trafikken allerede om et par-tre år. Foto: Reuters
BEDRE ENN MENNESKET: Allerede nå mener Elon Musk at bilene hans er bedre til å holde midten av kjørefeltet, og at vi forhåpentligvis har selvkjørende biler i trafikken allerede om et par-tre år. Foto: Reuters Vis mer


Åpner og lukker garasjeporten

Om du i tillegg har garasjeporter som er kompatible med Tesla, vil den selv lukke og åpne porten, men laderen må du inntil videre plugge inn selv.

Les også: Tesla testet ut Autopilot i Norge allerede i 2015

I tillegg kan du selv stille inn hvor nær bilen skal kjøre diverse hindere både foran, bak og på siden når den kjører eller rygger inn på en parkeringsplass.

Ifølge Autoblog.com uttaler Elon Musk at autopark fortsatt kun er en beta-funksjon, hvor føreren hele tiden vil ha ansvaret for alt som skjer.

Summon kan stoppes når som helst i handlingen om føreren skulle oppdage at noe er på vei til å gå galt.

Musk tror også at det vil ta mellom 24 til 36 måneder før vi kan sette oss inn i en bil som har bedre automatiske kjøreegenskaper en oss mennesker.

Youtube-brukeren James Majerus har allerede testet funksjonen.
(Artikkelen fortsetter under videoen.)


Ikke først ute

Tesla er riktignok ikke først ute med denne funksjonen. BMWs nye 7-serie er blant bilene som også kan parkere via fjernkontroll.

I 2014 satset EU over 50 millioner kroner på et selvgående parkeringshus.Her er ideen at du skal kunne hoppe ut av setet, for så at bilen skal kunne kjøre og parkere selv - enten på en åpen plass, eller på en ladestasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer