Tesla Model 3 går mot strømmen

Tesla tar 91.300 kroner ekstra for kortere rekkevidde

Bilekspert mener bestemt at Tesla Model 3 Performance ikke er verdt pengene.

ETTERTRAKTET: Tesla Model 3 er den hittil rimeligste Tesla-modellen på markedet. Bilekspert mener imidlertid at Performance-utgaven ikke er verdt de 91.300 kronene ekstra. Foto: Simon Fox
ETTERTRAKTET: Tesla Model 3 er den hittil rimeligste Tesla-modellen på markedet. Bilekspert mener imidlertid at Performance-utgaven ikke er verdt de 91.300 kronene ekstra. Foto: Simon Fox Vis mer
Publisert

Det er bare ti dager siden Tesla Norge åpnet salget på «folkebilen» Model 3 - Tesla-en med lang rekkevidde, men til mer folkelig pris enn storebrødrene Model S og Model X. De to sistnevnte koster nærmere millionen - og oppover.

Søndag 13. januar var dessuten siste sjanse til å bestille «billigutgavene» av Teslas to største modeller. Fra og med i dag er det nemlig ikke mulig å få kjøpt bilene med 75 kWt-batteripakkene. Dermed koster billigste Model S plutselig 160.000 kroner mer.

To Model 3-alternativ

Selv om Tesla Norge ikke vil uttale seg om det, spekuleres det i at grepet er gjort for å øke avstanden til den mindre og rimeligere Tesla Model 3, som snart kommer på norske veier. Da prisene ble offentliggjort før jul, ble det kjent at de starter på 464.000 kroner - inkludert vrakpant og dokument-avgift.

Vil du kjøpe en Tesla Model 3 i dag, kan du velge mellom to alternativ:

  • Long Range-batteri, Dual Motor firehjulsdrift: 454,700 kroner
  • Performance, Dual Motor firehjulsdrift: 546.000 kroner

Med den rimeligere «Long Range-batteri», utgaven med lang rekkevidde, har Model 3 en oppgitt rekkevidde på 560 kilometer (WLTP). Performance-utgaven har oppgitt rekkevidde på 530 kilometer (WLTP).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer