Tesla til Norge

Nå er landets første Tesla-butikk et faktum, uten at de kan levere en eneste bil. Men de kommer.

En innlånt Tesla Model S står i showrommet et par dager.
En innlånt Tesla Model S står i showrommet et par dager. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer dukket det opp en invitasjon til den amerikanske ambassaden i Oslo. Tema? Introduksjonen av Tesla i Norge. Da ble landets første ansatte presentert, og Ine Røren er fortsatt med. I går var det nok en introduksjon på norsk jord fra Tesla, denne gangen på Alnabru. Der fant åpningen av landets første Tesla-butikk sted. Kjell Arne Wold er ansatt som daglig leder.

To merker, ingen biler

Det finnes med dette to bilforretninger i landet som er basert på et merke som knapt har omsatt produkter i det hele tatt, Fisker og Tesla.

Likheten mellom disse merkene er at de begge kommer til å omsette mengder med biler dersom de får produsert biler til kundene. Kundene står nemlig i kø, og de fleste har vært villige til å legge en god slump penger på bordet for å få sette seg på ventelisten, som er stadig økende.

Les mer om: Tesla Model S

Snora er klippet

Med prominente gjester til stede, som Fabian Stang, Christen Sveaas, Morten Harket og Bellona-Fredrik med flere, så ble den røde snoren klippet. Saksen var det byens ordfører som kontrollerte. Oslo er derimot ikke den første butikken amerikanske Tesla åpner i Europa. De har europeisk hovedkontor London, og har butikker i både Danmark og Eindhoven. Det er likevel Norge som kan bli den viktigste lokasjonen, men det er på en betingelse. De må kunne levere biler, og der er ikke Tesla enda. Vi snakker i dette tilfellet først og fremst om Tesla Model S.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer