Volvo-designer har gått til Tesla

Tesla vant kampen om suksessdesigner

Britisk designer står bak Årets Bil i Europa 2018.

SKIFTET BEITE: Bildesigneren Ian Kettle har byttet ut Volvo og XC40 til fordel for Tesla og Roadster (bildet) og Model Y. Foto: Tesla
SKIFTET BEITE: Bildesigneren Ian Kettle har byttet ut Volvo og XC40 til fordel for Tesla og Roadster (bildet) og Model Y. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Elon Musk og Tesla har kapret én av bilindustriens heteste designere fra Volvo.

Ian Kettle er mannen som blant annet står bak suksessen Volvo XC40, som nylig ble kåret til Årets Bil i Europa. Den unge britiske designeren blir omtalt som spesielt ettertraktet, så Elon Musk har gjort en god jobb med å hente han.

Sammen med XC60 var XC40 også med i kampen om å bli Årets Bil i verden - den konkurransen var det førstnevnte Volvo-SUV som vant. Volvo har med andre ord gjort det meget skarpt de siste åra.

Ifølge Ian Kettles egen LinkedIn-profil skal han imidlertid ha sluttet i Volvo-jobben allerede i februar. Han har flyttet til «Los Angeles-området», hvor han begynte å jobbe for Elon Musk og Tesla i mai.

Hva betyr dette?

Etter å ha jobbet for luksusbil-produsenten Bentley var Ian Kettle stasjonert hos Volvo i nærmere seks år. I løpet av de åra rakk han å være ansvarlig for eksteriørdesignen av både XC40 og konseptutgaven Volvo 40.1. Nå skal han rapportere til Teslas designsjef, tidligere Mazda-designer Franz Von Holzhausen.

NY JOBB: Ian Kettle har meldt overgang til Tesla. Skjermdump: LinkedIn
NY JOBB: Ian Kettle har meldt overgang til Tesla. Skjermdump: LinkedIn Vis mer

Mange internasjonale medier omtaler byttet som modig. Dette er med tanke på Volvos suksess de siste åra, og at merket fortsatt har mange spennende biler og prosjekter på gang. Samtidig har det stormet en del rundt Tesla, hvor Elon Musk blant annet leker med ideen om å trekke selskapet fra børsen.

Av prosjektene som Ian Kettle kanskje får jobbe med, er sluttføring av andre generasjon Tesla Roadster, Model Y, en kommende pickup og oppgraderinger av Model S og Model X. Kellers erfaring fra Volvo X40 og 40.1 (XC40-konsept) kommer antakeligvis til sin rett når kompakt-SUV-en Model Y skal fullføres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer