Familietest: Tesla Model Y Long Range

Teslas beste

Det er ikke uten grunn at Tesla Model Y gikk rett i salgstoppen i Norge.

Tesla Model Y er kanskje ikke så sexy som Elon Musk vil ha det til, men den er meget praktisk for en småbarnsfamilie. Foto: Øystein B. Fossum
Tesla Model Y er kanskje ikke så sexy som Elon Musk vil ha det til, men den er meget praktisk for en småbarnsfamilie. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sexy. Det er hva Tesla-gründer Elon Musk i anagrammet sier om de fire elbilene sine. Det er i alle fall der han legger lista for humor og uhøytidelighet, når det kommer til å navngi bilene selskapet har produsert.

Mange har fått det med seg nå, at Tesla-bilene sammen utgjør anagrammet S-E-X-Y: Først kom Model S og Model X, før Model 3 og Model Y har kommet for fullt i det siste. Og hva blir det? S3XY Hørte ikke! SEXY, blir det!

Men er Tesla virkelig sexy, nå som de fire første modellene er i havn? La oss komme tilbake til det.

Startet bra

Det har gått som de fleste spådde. «Billig-Teslaene» eller «Folke-Teslaene» Model 3 og Model Y har allerede solgt i bøtter og spann. Model Y, som tusenvis har ventet på lenge, markerte seg med et enormt «salg» første måned i september (selv om dette blant annet bunner i Teslas velkjente ketchup-effekt hver tredje måned).

Til gjengjeld ble det i oktober bare levert to lusne eksemplarer, mens Model Y foreløpig har glimret med sitt totalfravær på salgslistene hittil i november.

Så da er det bare å stålsette seg, før stappfulle båter ankommer havna i Drammen i desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer