Verdens største bygning

Teslas Gigafactory skal produsere like mye batteristrøm som resten av verden til sammen

Nå er produksjonen i gang.

SVÆR FABRIKK: Onsdag 4. januar startet Tesla produksjonen på sin Gigafactory. Når bygget står helt ferdig, om noen år, blir det kanskje verdens aller største bygning. Foto: Tesla
SVÆR FABRIKK: Onsdag 4. januar startet Tesla produksjonen på sin Gigafactory. Når bygget står helt ferdig, om noen år, blir det kanskje verdens aller største bygning. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld trykket Tesla og Panasonic på «startknappen» på Gigafactory i Nevada, USA. Nå er masseproduksjonen av litium-ion battericeller endelig i gang ved den allerede sagnomsuste fabrikken.

Dette er den grønne GIGAFABRIKKEN til Tesla.

Innen 2018 skal fabrikken produsere hele 35 gigawattimer med battericeller, noe som ifølge Tesla selv er nesten like mye som resten av verdens batteriproduksjon sammenlagt.

– Muliggjør «elbil for alle»

Tesla varsler også at masseproduksjonen vil senke prisen på battericeller betraktelig.

– Dette muliggjør målet til Tesla - rimelige elbiler for alle. For norske kunder er dette dessuten et signal om at produksjonen av Model 3 er «on track», sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla til Dinside.

Alt har ikke gått på skinner for Tesla de siste årene.

Elbilen skal komme på markedet i USA i andre halvdel av 2017, men Sandvold Roland vil fortsatt ikke si noe om når den kommer til Norge.

På andre siden av Atlanterhavet vil prisen på Model 3 vil ligge rundt 35.000 amerikanske dollar, før insentiver. Musk har tidligere antydet at selskapet i framtiden skal kunne enda billigere modeller også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer