TEST: 206 SW 1.4 X-line

Av en eller annen merkelig grunn har Skoda fått lov til å ha markedet for små stasjonsvogner for seg selv. Nå har Peugeot bestemt seg for å gi Skoda Fabia konkurranse.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: 206 SW 1.4 X-line


Norge er et stasjonsvogn-land. Mer enn hver tredje personbil som selges i Norge er en stasjonsvogn. Og det er kanskje ikke så rart at Ola har falt for stasjonsvogndesignen. Stasjonsvognen byr på åpenbare fordeler både for hytte- og hundeeiere, for ikke å snakke om småbarnsforeldre, som må slepe rundt på store og uhåndterlige barnevogner.

Rimelig alternativ

Den som har 300.000 kroner å legge på bordet kan velge mellom en rekke praktiske og lekre stasjonsvogner. De færreste småbarnsforeldre har imidlertid slike summer å rutte med. Mange småbarnsforeldre har derfor måttet nøye seg med en brukt stasjonsvogn. Men etter at Skoda lanserte stasjonsvognutgaven av Fabia i fjor, åpnet det seg nye muligheter for å bli stasjonsvogneier for en billig penge. De rimeligste Fabia-variantene koster under 160.000 kroner.

176.000 kroner

Inntil nå har Skoda altså vært den eneste bilprodusenten som har tilbudt en stasjonsvogn basert på en småbil. Men nå har også Peugeot bestemt seg for å bli med på leken. For noen uker siden ble nemlig 206 SW lansert i det norske markedet. Denne måtte selvfølgelig testes og vi valgte oss ut en utgave med 1,4-liters motor og utstyrsnivået X-line. Denne koster 176.000 kroner og da får du både fjernbetjent sentrallås og stereoanlegg kjøpet. Klimaanlegg er imildertid ekstrautstyr og koster hele 13.134 kroner.

Rimelig

TEST: 206 SW 1.4 X-line


Synes du 176.000 kroner er mye? Da skal du være klar over at 206 SW ikke koster mer enn en ordinær småbil med 1,4-liters motor. Dette til tross for med at den med sine 403 centimeter er en god del lengre enn ordinære småbiler. Til sammenligning er Volkswagen Golf 415 centimeter lang. Stasjonsvogn-konfigurasjonen medfører i tillegg at lastekapasiteten går utenpå det ordinære småbiler kan stille opp med.

Også svake sider

Vi er altså i utgangspunktet positive til Peugeot 206 SW. Men vi skal ikke legge skjul på også denne bilen har sine svake sider, noe du vil kunne lese mer om i kapittelet om plass og komfort. Først tar vi imidlertid en titt på motor og kjøreegenskaper, der 206 SW kommer svært godt ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer