TEST: Alfa Brera - skjønnheten uten udyret

Alfa Romeo har etter vår mening disket opp med sin vakreste bil på lenge med nye Brera. Vi tar forbehold for den klassiske skjønnheten 8C Competizione som nylig ble vist i Paris. Italienerne har heldigvis ikke glemt vakker design. Vi testet Brera for å finne ut om bilen også har de andre egenskapene man forbinder med en ekte Alfa Romeo.

Publisert
Sist oppdatert

Spenstige kupéer er tradisjon hos Alfa Romeo. Således er Brera en verdig arvtaker etter Giulia/Giulietta eller GTV. Denne 2+2-kupéen plasserer seg hakket over GT, en fireseters kupé basert på Alfa 156, i Alfas produkspekter. Brera ble først vist i form av en spektakulær konseptbil på bilutstillingen i Frankfurt for tre år siden, og den - tross alt - mer jordnære produksjonsmodellen ble lansert i fjor høst. Men for et syn!

Spenstig og muskuløst

I forhold til forgjengeren GTV, som i løpet av ti år ble solgt i 76.000 eksemplarer, er Brera noe større og har et mer uttrykksfullt formspråk. Det er sjelden det er så stor enighet om at en bil er vakker - Giugiaro har utvilsomt lykkes med sin oppfølging og modernisering av ånden bak designen til Bertones fordums kreasjoner. Den selvsikkert aggressive fronten med sine trapesoide luftinntak og seks frontlykter og Alfa-skjoldet i midten er umiddelbart gjenkjennbar når den dukker opp i bakspeilet. Profilen er sammenkrøpet og muskuløs og uttrykker et stort energipotensiale. Bakenden, som henspiller på klassiske Giulietta Sprint, utstråler kraft. Hekken domineres av den V-formede bakruten, de store baklyktene og de fire enderørende integrert i støtfangeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer