TEST: Alfa Romeo GTV

Alfa Romeo GTV er tøff, elegant og annerledes. Hvem skulle tro at GTV faktisk er en gammel bil?

Publisert
Sist oppdatert

Ja, tro det eller ei - Alfa Romeo GTV debuterte faktisk så tidlig som i 1994. Med tanke på at bilen er hele syv år gammel, må man bare beundre Alfa Romeo og Pininfarina, som sammen har designet bilen.

For GTV-designet tåler etter vårt syn sammenligning med langt nyere biler. Den særpregede fronten med de fire små frontlyktene ser på ingen måte gammeldags ut - og den heftige profilen som skjærer seg skrått opp fra fremre hjulbue gir et ytterst moderne preg.

Ingen bestselger

Likevel, GTV har ikke gjort det spesielt godt i Norge. I 1999 ble det kun registrert ett eksemplar - og i fjor ble det ikke registrert en eneste GTV i Norge. Hvorfor? Jo, Alfa Romeo-importøren har rett og slett valgt å la være å ta bilen inn til Norge. I dag sitter importøren på en liten håndfull biler, men disse er i første rekke ment som krydder i Alfa-forhandlernes utstillingsvinduer.

På oppfordring

Vi har likevel valgt å teste denne italienske farveklatten, blant annet fordi vi har mottatt en rekke henvendelser fra lesere som - i sterke ordelag - oppfordrer oss til å skrive mer om italienske biler. Les mer om hvordan vi opplevde Alfa Romeo GTV her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer