TEST: Almera GTi: En kjedelig fornøyelse

Almera er kanskje den minst spennende av de japanske bilene i Golf-klassen. Selv om vår testbil hadde GTI-merket på bakluka, stakk den seg ikke frem. Men du verden - fra førerplassen er denne bilen intet mindre enn et eventyr!

Publisert

Nissan har en god tradisjon for å lage svært så kjørbare GTI-biler. Dette har flere årsaker, blant annet er Nissan svært aktive innen motorsport, og i Europa har de lagt stor vekt på å tilpasse bilene til europeisk smak - dette gjelder kanskje spesielt de sportsligste modellene.

Almera GTI følger denne tradisjonen, men er slett ikke uten konkuranse. I første rekke skal den hamle opp med tyske konkurrenter i form av Audi A3 1.8 Turbo, og Golfen med samme motor, nemlig Golf GTI 1.8 T.

Franske konkurrenter har den også, nok en gang to biler med samme motor -- Citroën Xsara VTS og Peugeot 306 GTi.

Omfattende modifikasjoner

Selv om Nissan hadde motoren til Almera GTi klar i form av toliteren fra Primera 2.0 GT, (Prøvekjøringen av Primera GT finner du her.) har også denne gjennomgått endringer. Blant annet er effekten redusert fra 150 til 143 hk, og dreiemomentet er redusert fra 181 til 178 Nm.

I forhold til en standard Almera har selvfølgelig hjuloppheng, bremser, dekk og gearkasse gjennomgått endringer for å tåle røffere kjøring.

Innvendig finner du også endringer i form av sportsseter, metalldetaljer på instrumentpaneler og lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer