TEST: Alternativ familiestasjonsvogn

Mange av stasjonsvognene i mellomklassen har vokst seg svært store. Det har gjort plass til alternativer i klassen under, som også fyller de flestes behov.

Publisert
Sist oppdatert

Hyundai i30 er en kompaktklassebil som konkurrerer mot biler som Ford Focus og Volkswagen Golf. Disse bilene har som stasjonsvogner blitt såpass store at de fint kan frakte fire voksne og deres bagasje på helgetur.

Større

Stasjonsvognutgaven av i30 heter CW og er 23 centimeter lengre enn den vanlige kombien. I tillegg er akselavstanden forlenget med om lag fem centimeter. Dermed blir plassforholdene bedre både inne i kupeen og i bagasjerommet.

Fra 224.000

TEST: Alternativ familiestasjonsvogn


Hyundai i30 CW koster fra 224.000 kroner. Vår testbil kostet 262.000 kroner og hadde da nest høyeste utstyrsnivå og den sterkeste motoren som er tilgjengelig i Norge; en 1,6-liters dieselmaskin med 115 hester og 255 newtonmeter. En tilsvarende Volkswagen Passat koster til sammenligning 336.000 kroner og har da i tillegg dårligere ytelser.

Det er med andre ord mye å spare på å velge biler fra kompaktklassen i stedet for mellomklassen.

Vi går fort videre og ser på motor og kjøreegenskaper.

Her kan du se store bilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer