TEST: Ansiktsløftet Accord med dieselmotor

Honda Accord har helt siden starten i 2003 vært en kompetent mellomklassebil. I Norge har imidlertid salget aldri tatt helt av. Nå håper Honda-importøren at ansiktsløftning og ny dieselmotor skal gjøre susen.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens Honda Accord, syvende generasjon, kom til Norge våren 2003. Vi falt spesielt for stasjonsvognutgaven, som kunne skilte med både sportslige kjøreegenskaper og et kjempestort lasterom.

Accord-salget har imidlertid aldri tatt av her i landet og har ligget på pluss/minus 300 biler i året. Sammenlignet med storselgere som Toyota Avensis og Volkswagen Passat er dette svake tall.

Store og dyre motorer

Det er flere årsaker til at dagens Accord aldri har slått an i Norge. Hovedårsaken er sannsynligvis det svake motorutvalget. Accord har for eksempel, i motsetning til de fleste konkurrentene, manglet moderate og avgiftsgunstige motoralternativer. Minste motoralternativ har vært en 2,0-liter som yter hele 155 hestekrefter. Denne har fått hard medfart i det norske avgiftsystemet og utløser nesten 90.000 kroner i effekt- og slagvolumavgift.

Dette i motsetning til for eksempel Volkswagen Passat, som er tilgjengelig med en 1,6-liters 102-hester. Sistnevnte slipper unna med rundt 40.000 kroner i tilsvarende avgift.

Accord har i tillegg manglet en dieselmotor her i landet. De siste årene har diesel blitt stadig mer populært og i 2005 valgte nesten fire av ti norske nybilkjøpere å satse på nettopp dieselmotor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer