TEST: Arbeidshesten Toyota Hilux

Toyota Hilux lever fortsatt i beste velgående, 30 år etter den kom til Norge for første gang. Nå er den oppdatert med ny motor og automatgir.

TEST: Arbeidshesten Toyota Hilux
Publisert
Sist oppdatert

Hilux er nærmest symbolet på Toyotas innsats på varebilsiden med fokus på slitestyrke og enkelhet. Den skal tåle tøff bruk lenge fremfor å gi luksusfølelse og høy komfort. De to sistnevnte egenskapene er imidlertid noe bedre ivaretatt i toppmodellen vi nå fikk utlevert for test.

Vi har kjørt Hilux med 3,0-liters dieselmotor, firehjulsdrift, automatgir, fire dører og høyt utstyrsnivå, benevnet ved forkortelsen SR+. Prisen på denne bilen er 366.400 kroner. Billigste Hilux starter på 221.000 kroner, men da får du en 2,5-liters motor med 120 hester, manuelt gir, bakhjulsdrift og liten hytte.

Ulike karosserier

Tre ulike karosseriløsninger finnes, S-Cab, X-Cab og D-Cab. S-Cab har den minste hytten med kun to dører, mens D-Cab som vi har testet har fire dører og et stort lasterom bak forsetene. X-Cab er en mellomløsning med to dører og et lite vindu bak disse. Alle disse kommer som varebil klasse 2. D-Cab kommer i tillegg med bakseter, men da stiger prisen til over 650.000 kroner.

Mye utstyr

Inkludert i utstyrspakken SR+ finner vi ESP, 17-tommers felger, skinnseter, multifunksjonsratt, fartsholder og automatisk klimaanlegg. ESP er for øvrig mangelvare på de fleste biler i denne klassen og det er betryggende at Toyota har fått det på plass i denne bilen. Dessverre er ESP ikke tilgjengelig til de rimeligere variantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer