VW ID.Buzz testet

TEST: Årets kuleste elbil

Endelig en elbil som har god plass til en familie på fem. I tillegg er den superkul og har bra rekkevidde.

VI TESTET: Du trenger ikke være en hippie for å falle for nye VW ID.Buzz. Den vinner på god plass, gode kjøreegenskaper og velprøvd, elektrisk teknologi. Video: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er flere år siden Volkswagen viste fram den første konseptbilen der designerne tydelig hadde latt seg inspirere av fabrikkens «hippiebuss» fra 1950 og 60-tallet. Vanligvis er det lite som er igjen av det kule designet i bilfabrikkenes designstudier når modellen er klar for produksjon. Denne gangen har det altså skjedd. Produksjonsutgaven av VW ID.Buzz er nesten helt lik den første designstudien.

De første bilene er på vei ut til forhandlere over hele Norge nå. De vil garantert vekke stor oppmerksomhet på grunn av utseendet. Men ID.Buzz er mye mer enn et stil-ikon.

Svært praktisk

For det første er den super-praktisk. To store, elektriske skyvedører gjør atkomsten til de tre baksetene svært enkel. Her sitter barna høyt, med god oversikt over alt som skjer i trafikken rundt. Takhøyden og beinplassen er svært god og dette en kanskje den enkleste bilen noensinne å sette inn barneseter i. Og ikke minst å få barna inn og ut av setene.

Når vi åpner den store, elektriske bakluka, åpenbarer det seg et bagasjerom på over 1100 liter. Til sammenlikning har VW ID.4 et bagasjerom på 543 liter. Her er det med andre ord svært god plass til det en barnefamilie trenger å ha med seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.