TEST: Audi A2 1.2 TDI

For noen år siden satte Audi seg fore å bevise at det er mulig å lage personbiler som klarer seg med 0,3 liter drivstoff per mil. En av bilene som kom ut av det prosjektet heter Audi A2 1.2 TDI.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om ikke vi klarte å presse forbruket ned på 0,3 liter per mil, innrømmer vi gladelig at aluminiumsbilen A2 1.2 TDI er imponerende gjerrig. Drivstoff-forbruk har som kjent sammenheng med miljøvennlighet, og vi mener derfor Audi fortjener ros for sitt 0,3-liters-prosjekt.

Forbruk foran alt

Problemet er at Audi har gått svært hardt til verks for å nå sitt mål. Så hardt at andre viktige kvaliteter har fått lide. I kampen mot vekten har blant annet elementer som servostyring og nedfellbare bakseter blitt ofret. Og når i tillegg komfortutstyr som fjernbetjent sentrallås og klimaanlegg mangler, blir prisen - 224.400 kroner - for stiv.

Høy og smal

Ingen kan beskylde Audi A2 for å ha et kjedlig utseende. A2 er så spesiell at de færreste klarer å forholde seg nøytrale - enten liker du bilen, eller så liker du den ikke. Vi må nok innrømme at vi hører hjemme i sistnevnte gruppe.

Vår hovedkritikk rammer selve bilens grunnkonstruksjon. A2 er nemlig så høy og smal at ordet "veltepetter" automatisk melder seg. Vi har også problemer med å venne oss til det sterkt skrånende taket, som i tillegg er utstyrt med riller som minner om gamle stasjonsvogner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer