TEST: Audi A3 - Endelig voksen?

Audi A3 har fått to ekstra dører. Dermed har den minste modellen fra Audi blitt voksen, og blitt et alternativ for flere.

Publisert

Siden Audi lanserte A3 har bilen utelukkende vært levert med tre-dørs karosseri. Audi A3 skulle nemlig ikke være noen utpreget familiebil, det markedet kunne Volkswagen Golf ta seg av. Nei, A3 skulle være en bil som utstrålte vellykkedhet, penger og prestisje. Det skulle være en høystatus bil for de som ønsket seg en litt mindre bil enn BMW 3-serie og støresøster Audi A4, uten at dette skulle gå på bekostning av prestisje og design.

Men selv for Audi ble fristelsen for stor; A3 måtte komme i en mer familievennlig, og ikke fullt så provoserende, utgave med fem dører.

Tørr bak øra

Sammenlikner man A3 med tre dører og utgaven med fem, er det ikke rare forskjellene bortsett fra at den siste versjonen har fått to ekstra dører, og nye dørhåndtak. Innvendig er forskjellene heller ikke dramatiske. Dørbekledningene har fått ny design, fordi fremdørene har blitt kortere, og dørhåndtakene er nye. Ellers er alt ved det gode, og gamle - bortsett fra at A3 med fem dører har blitt tørr bak øra. Også har prisen økt med 7.000 kroner.

Fortsatt rampete

En annen fordel med at A3 har fått fem dører er at den ikke lenger ser så rampete og prangende ut. Fortsatt sender den så absolutt ut de riktige signalene, men den har blitt langt mer diskret enn en A3 med tre-dørs karosseri. Det kalles understatement - og med 150 sprelske hester under panseret er dette familiebilen som kan ta store jafs av egoet til hvilken som helt jypling bak rattet i en hårete GTi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.