TEST: Audi A3 2.0 FSI

Med nye Audi A3 kan man parkere utenfor hvilken som helst fancy nattklubb uten å skamme seg. A3 tilhører elitedivisjonen både når det gjelder eleganse, design og kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Vi mener selvsagt ikke at du skal skamme deg over bilen din, uansett hva du kjører. Vårt poeng er at nye Audi A3 på en helt annen måte enn de fleste andre kompaktklasse-biler vil gli inn i miljøer som domineres av dyre luksusbiler. For det er et eller annet med andre generasjon Audi A3 som gjør at bilen utstråler eksklusivitet og klasse.

På spranget

Kanskje er det den tøffe fronten, som domineres av morske lykter og dobbel grill? Kanskje er det de uvanlig tette karosseriskjøtene, som signaliserer grundighet og kvalitet? Eller kanskje det er de store hjulbuene og de lakkerte listene? Uansett, noe er det med bilen. Audi A3 er liksom så spenstig, som om den står på spranget og bare venter på å bli tatt med ut på luftetur.

Også forrige generasjon A3 hadde ambisjoner om å være et eksklusivt alternativ i kompaktklassen, og klarte det delvis. Men det er først med den nye utgaven at Audi har klart å lage en bil som løfter seg flere hakk over konkurrentene.

Kun tre dører

Nye A3 er imidlertid belemret med en stor ulempe - den leveres kun med tre dører. Velger man A3 velger man derfor også en upraktisk bil, som kun egner seg for barnløse. Stadig flere nordmenn har oppdaget at fem dører er å foretrekke, noe som har resultert i at salget av tredørs kombikupeer har stupt. Mens denne biltypen i 1997 utgjorde nesten 12 prosent av nybilsalget, var tallet nede i 2,2 prosent ved utgangen av juni i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer