TEST: Audi A3 2.0 TDI

Audi kaster inn en knallbil i det marginale tredørsmarkedet. Det er vanskelig å snakke om at noen dominerer klassen, men aktuelle konkurrenter kan være BMW 3-serie Compact og Mercedes-Benz Sportcoupe.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Audi A3 2.0 TDI


Bagasjerom- og baksetefikserte nordmenn overser helt klassen med lekre kombikupeer med tre dører. Det siste modellen fra Audi er nok et eksempel på at klassen inneholder veldig attraktive biler. Audi beviser i hvert fall at A3 er en bil du fort blir glad i. Kvalitetsfølelse, kjøreegenskaper og utseende er alle gode argumenter for å kjøpe bilen.

Liten klasse

Det er ikke mange nybilkjøperne som unner seg en kjapp og luksuriøs tredørs kombikupe, faktisk bare litt over to prosent av nybilkjøperne, men Audi kommer med en femdørsvariant av A3 til neste år. BMW og Mercedes nøyer seg med tredørsvarianter av sine småbiler.

Vi har kjørt A3 med en grom dieselmotor. Toliteren under panseret yter 140 hestekrefter og 320 newtonmeter og gjør A3 til en skikkelig racer. Motor og kjøreegenskaper finner du mer om her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer