Test: Audi A3 sedan

Den ble vist som konseptbil i Geneve for to år siden. Her er den, testet og snart på markedet.

Det er første gnag Audi lanserer en sedan av A3. Denne vil antagelig sette spor.
Det er første gnag Audi lanserer en sedan av A3. Denne vil antagelig sette spor. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle vil ha en stasjonsvogn. Heller ikke alle vil ha en kort kombikupé. Noen vil ha en sedan for alt det er verdt, så nå har Audi bestemt seg for å lage nettopp en sedan som et supplement i A3-familien. Audi kaller ikke bilen en sedan, men en sportlimousine. Vi har kjørt den.

Ingen attpåklatting

Når en bilprodusent går inn for en omvandling på denne måten, så er det lett å la seg lede til å tro at de bare bytter ut hekken, og vips, så har de en sedan. Når det gjelder A3, så er dette langt fra sannheten. Ikke ett eneste karosseripanel er identisk med det som sitter på de andre A3 modellene. Dette er blant annet fordi Audi mener at fronten må henge sammen med hekken på en måte som ikke lar seg enes med gjenbruk av fronten. Men, bilen er en A3, det råder det ingen tvil om.

LES TEST AV 3-DØRS A3 LES TEST AV A3 SPORTBACK

Størst i familien

I all hovedsak er den basert på A3 Sportback, som den også deler akselavstanden med. A3 sedan har en lengre hekk, og totallengden er her 4,46 meter, altså 15 centimeter lengre enn eksempelvis A3 Sportback. Det gjør at bilen har fått et bagasjerom som nå måler 425 liter, eller 45 liter ekstra om du vil, før du legger ned setene. Med begge ryggene nede har du 880 liter til rådighet. Hørt om Audi Q6?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer