TEST: Audi A3 Sportback 1.6 FSI

Den er vakker å se på, den har et vakkert interiør, den har fire ringer i grillen og den er overkommelig priset. Kan budsjettutgaven av Audi A3 Sportback utfordre bestselgere som Toyota Corolla og Volkswagen Golf?

Publisert
Sist oppdatert

Audi A3 Sportback ble introdusert her i landet for ganske nøyaktig ett år siden. Siden den gang har vi testet bilen med både 2,0-liters dieselmotor og 2,0-liters bensinturbomotor. Disse motoriseringene er imidlertid ganske kostbare. Vi har derfor mottatt en rekke oppfordringer fra våre lesere om å teste den rimeligste utgaven, A3 Sportback 1.6.

Spennende businessversjon

Det er ikke mangel på vilje som har hindret oss fra å teste denne motoren - tvert i mot. Allerede i sammenheng med utenlandslanseringen i august 2004 fortalte vi våre lesere at A3 Sportback 1.6 ville bli en svært interessant bil. Audi-importøren kunne nemlig opplyse at bilen ville bli tilgjengelig i en godt utstyrt businessversjon for bare 250.000 kroner.

A3 Sportback 1.6 FSI

Det skulle imidlertid vise seg vanskelig å få tak i en testbil med denne motoriseringen. Vi måtte derfor nøye oss med å teste kraftigere og dyrere motoralternativer. Og egentlig har vi ikke helt lyktes denne gangen heller. Bilen vi omsider fikk tak i er nemlig en A3 Sportback 1.6 FSI, som er dyrere enn den aller rimeligste utgaven - Sportback 1.6.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer