TEST: Audi A3 Sportback 2.0 T FSI quattro

Motor fra Golf GTI og spreke papirytelser ga oss fantasier om den perfekte kombinasjonen i øvelsen sportslig familiebil.

Publisert
Sist oppdatert

Vi ble imidlertid skeptisk da vi satt oss inn i bilen første gang. Selv om materialvalg i interiøret ikke har noen ting med kjøregenskaper å gjøre, ble det sportslige litt tonet ned av beige skinnseter og trepaneler på dashbordet.

Første rundkjøring ryddet opp godt i det komfortsløret vi hadde fått for øynene, A3 Sportback med 200 turbohester skyter ut av rundkjøringen - og firehjulsdriften sørger for at du og bilen blir skutt ut på riktig avkjøring.

Billigste quattro

200 hestekrefter og forhjulsdrift er spennende, men også litt slitsomt på vinterføre. Firehjulsdriften gjør kreftene brukbare hele året. Motoren er ganske snill med mye krefter på lave turtall. Vil du ha vanlig manuell girkasse er A3 Sportback med firehjulsdrift eneste alternativ, men med DSG-girkassen dukker den opp med bare drift på forhjulene.

Utrolig nok er vår testbil som starter på 435.000 kroner billigste Sportback med Quattro. Klarer du deg med vanlig A3 kan du få firehjulsdrift i kombinasjon med 2.0 TDI-motoren som da vil begynne på 361.000 kroner. Vi tipper også at Sportback vil få flere motoralternativer i kombinasjon med Quattro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer