TEST: Audi A4 1.8 TFSI - et røverkjøp

Det er meget sjeldent DinSide Motor bruker uttrykket "røverkjøp". Men etter å ha testet 160-hestersversjonen av nye Audi A4 1.8 TFSI fant vi grunn til å bruke sterke ord.

Publisert
Sist oppdatert

Faste DinSide-lesere vil allerede ha fått med seg at nye Audi A4, som ble introdusert her i landet for et par måneder siden, er en svært god bil.

For det første har den blitt betydelig større enn sin forgjenger, noe som også reflekteres når det kommer til innvendig plass. For det andre har den blitt enda lekrere og mer påkostet både inn- og utvendig.

Sjekk hva bilen din er verdt

Det som er minst like interessant, er at bilen takket være en helt ny forvogn har fått langt bedre og mer balanserte kjøreegenskaper. Selv om A4 fortsatt er en forhjulstrekker, kan den takket være de forbedrede kjøreegenskapene i større grad konkurrere med BMW 3-serie og Mercedes-Benz C-klasse også når det kommer til kjøreglede.

I tillegg viderefører Audi mange av forgjengerens sterke kvaliteter, deriblant gode ergonomiske løsninger, moderne og elegante interiørdetaljer, et godkjent utstyrsnivå og moderate ekstrautstyrspriser.

Test deg selv: Klarer du førerprøven?

Overraskende lav pris

Nye Audi A4, som har den interne betegnelsen B8, er altså allerede i utgangspunktet en svært konkurransedyktig bil. Det som gjør dagens testkandidat til et ekstra godt kjøp, er at den i tillegg kan skilt med en herlig turbomotor i kombinasjon med en overraskende lav pris. Audi har nemlig bestemt seg for å selge 160-hestersversjonen av A4 1.8 TFSI for 353.000 kroner - nøyaktig samme sum som de tar for den rimeligste dieselutgaven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer