TEST: Audi A4 2.0 Multitronic

Høstens grundigste ansiktsløftning er det Audi som står for, A4 fremstår som en ny bil etter behandlingen som gjør at den likner mer på sine søsken.

Publisert
Sist oppdatert

Grillen er det første en legger merke til. Den litt voldsomme konstruksjonen er nå Audis varemerke, og på litt avstand ser det ut som registreringsskiltet er festet rett på grillen. Lyktene er også endret foran og bak, og profilene i siden på bilen er blitt mer markerte. Og, noe som er ganske uvanlig ved en midtlivsjustering, A4 er blitt både lengre og bredere.

Det ytre teller

Lykter, støtfanger og krom er de vanligste ingrediensene i en ansiktsløftning. Med nye A4 tar det lang tid å komplettere listen over endringer. Til og med når bilen betraktes fra siden er endringene tydelige, særlig en tidsriktig knekk før sidevinduene er godt markert. Og en litt høyere hekk gjør at sedanversjonen vi kjørte har fått større bagasjerom.

Men det er utenpå

Inne i bilen skal det godt gjøres å finne store endringer, baksetet er like trangt og forsetene like romslige som tidligere. Bortsett fra at rattnavet har fått trekk fra grillen fant ikke vi mange endringer på innsiden. Interiøret er på grensen til for stramt, og det vil antakelig være interiøret som føles mest utdatert når konkurrentene dukker opp med nye mellomklassebiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer