TEST: Audi A4 2.0 TDI

Audi har som ambisjon å bli det ledende premium-merket innen 2015. En ting er sikkert: Med nye A4 gir de konkurrentene grunner til å bli nervøse...

Publisert
Sist oppdatert

Den utgående versjonen av Audi A4 (generasjon B7) var en bra bil, men begynte, tross en omfattende ansiktsløftning gjennomført i september 2004, å lide i konkurransen med BMW 3-serie fra 2005 og Mercedes C-klasse som kom i fjor.

Det er for øvrig fortsatt tilfelle når det gjelder A4 stasjonsvogn, som ikke kan anses å være fullt på høyde med nye C-klasse stasjonsvogn eller 3-serie Touring. Men nye A4 stasjonsvogn kommer i løpet av våren.

Sjekk hva bilen din er verdt

Folkelig versjon

I denne omgang er den nye generasjonen A4 (generasjon B8) på plass som sedan, og vi fikk disponere den til test i en uke, utstyrt med den nye toliters dieselmotoren og med et middels utstyrsnivå.

I hovedsak hadde vi selvsagt de tidligere nevnte tyske konkurrentene i tankene, men det var ikke fritt for at vi var nysgjerrige på hvordan den ville hevde seg i forhold til sterke mellomklassesedaner som VW Passat og Ford Mondeo. Prismessig ligger nemlig ikke A4 så galt an i forhold til disse, og nå har Audi en del mer å fare med enn tidligere når det gjelder plass. Med sine 470 centimeter i lengden og 183 i bredden er A4 blitt en fullvoksen mellomklassebil, og det hjelper på romsligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer