TEST: Audi A4 Avant Sport 2.0 TFSI

252 turbobensin-hester, firehjulsdrift og mye utstyr gjør A4 til en sann fornøyelse å kjøre.

SKARPSYNT: Skarpe linjer kjennetegner Audi-designen, som er en subtil kombinasjon av kontinuitet og oppdatering.  Foto: KNUT MOBERG
SKARPSYNT: Skarpe linjer kjennetegner Audi-designen, som er en subtil kombinasjon av kontinuitet og oppdatering. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et halvt år hadde gått siden vi kjørte nye Audi A4 for første gang, da vi fikk kjøre det som per i dag er den beste versjon vi har kjørt av den nye mellomklasse-Audien.

Det dreier seg om en bensinmotorisert stasjonsvogn med firehjulsdrift og dens fulle navn er Audi A4 Avant Sport 2.0 TFSI quattro S tronic - i den per i dag kraftigste versjonen med 252 hestekrefter.

A4 ble lansert som arvtaker til Audi 80 i 1994 og har stort sett solgt bra siden det - den har funnet seg en solid plass i mellomklassens premium-segment der den hele tiden har henvendt seg til en kundegruppe mellom dem som sverger til Mercedes (C-klasse, tidligere 190), og BMW (3-serie). Den er blitt rimelig omfangsrik - 40.000 A4 er solgt i Norge siden starten.

Tilsammen opplyser Audi at det til sammen er solgt over 12 millioner Audi 80 og A4 i verden.

Siden forrige generasjon har A4 også kommet i en røffere og mer høyreist allroad-versjon. Vi har nylig testet den nyeste - blant annet med den samme motoren som i dagens testbil.

Les den her: Test av Audi A4 allroad quattro

Kraftpakke under panseret

Akkurat den bilen vi kjører her blir nok ikke bestselgeren - det regner Audi selv med blir 150- og 190-hesters diesel og til en viss grad den bensindrevne 1.4 TFSI på 150 hester og S tronic. Testbilen er 252-hestersversjonen av 2.0 TFSI og har en grunnpris på 573.300 kroner - for drøyt 20 tusenlapper ekstra får man om man ønsker det også 20 hester ekstra -272 i alt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer