TEST: Audi A4 Avant Sport 2.0 TFSI

252 turbobensin-hester, firehjulsdrift og mye utstyr gjør A4 til en sann fornøyelse å kjøre.

SKARPSYNT: Skarpe linjer kjennetegner Audi-designen, som er en subtil kombinasjon av kontinuitet og oppdatering.  Foto: KNUT MOBERG
SKARPSYNT: Skarpe linjer kjennetegner Audi-designen, som er en subtil kombinasjon av kontinuitet og oppdatering. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et halvt år hadde gått siden vi kjørte nye Audi A4 for første gang, da vi fikk kjøre det som per i dag er den beste versjon vi har kjørt av den nye mellomklasse-Audien.

Det dreier seg om en bensinmotorisert stasjonsvogn med firehjulsdrift og dens fulle navn er Audi A4 Avant Sport 2.0 TFSI quattro S tronic - i den per i dag kraftigste versjonen med 252 hestekrefter.

A4 ble lansert som arvtaker til Audi 80 i 1994 og har stort sett solgt bra siden det - den har funnet seg en solid plass i mellomklassens premium-segment der den hele tiden har henvendt seg til en kundegruppe mellom dem som sverger til Mercedes (C-klasse, tidligere 190), og BMW (3-serie). Den er blitt rimelig omfangsrik - 40.000 A4 er solgt i Norge siden starten.

Tilsammen opplyser Audi at det til sammen er solgt over 12 millioner Audi 80 og A4 i verden.

Siden forrige generasjon har A4 også kommet i en røffere og mer høyreist allroad-versjon. Vi har nylig testet den nyeste - blant annet med den samme motoren som i dagens testbil.

Les den her: Test av Audi A4 allroad quattro

Kraftpakke under panseret

Akkurat den bilen vi kjører her blir nok ikke bestselgeren - det regner Audi selv med blir 150- og 190-hesters diesel og til en viss grad den bensindrevne 1.4 TFSI på 150 hester og S tronic. Testbilen er 252-hestersversjonen av 2.0 TFSI og har en grunnpris på 573.300 kroner - for drøyt 20 tusenlapper ekstra får man om man ønsker det også 20 hester ekstra -272 i alt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.