TEST: Audi A4 Cabriolet - med GTI-motor

Det er ingen tvil om at motoren fra Golf GTI passer godt i Audis mellomklasse-kabriolet, men de som er ute etter en sportslig kjøreopplevelse bør nok velge manuell girkasse fremfor trinnløs automat.

Publisert
Sist oppdatert

For mens den trinnløse girkassen er et fint komfortalternativ i vanlig A4 og A6, blir den manglende sportsligheten litt vel tydelig i en 200 hesters kabriolet med sportspakke og lavprofildekk. Det er særlig at den somler litt som irriterer, men for cruising med taket nede er det et greit komfortalternativ.

Ny snute

Audi A4 Cabriolet har fått samme grill som resten av A4-familien, men interiøret har ikke endret seg mye. Understellet har også fått en omgang i forbindelse med ansiktsløftningen, men i og med at vi kjørte en senket S-line-versjon er det ikke lett å avsløre om forbedringene er like merkbare som de var på vanlig A4 da den ble strammet opp.

Fortsatt duk

I fireseteren har Audi valgt duk i stedet for et platetak som bretter seg sammen, og det gir bilen et klassisk kabrioletpreg. Duken og innertaket gir god isolasjon, og det er egentlig ingen stor komfortgevinst med platetak. Duken tar også noe mindre plass sammenbrettet, og gir bedre rom for både bagasje og passasjerer.

Helt uten

Mange av de nye kabrioletene på markedet er basert på biler med stor og sterkt skrånende frontrute samt at forsetene av plasshensyn er plassert langt foran i bilen. Som kabrioleter fungerer de dårlig fordi frontruten i praksis fungerer som tak, og den helt store frihetsfølelsen uteblir. Så ikke med A4 kabriolet, med taket og sidevinduene nede strømmer luften fritt og de dagene med kabrioletvær vi har i Norge kan nytes fullt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer