TEST: Audi A5

Nykommeren er blitt større, romsligere, sprekere, gjerrigere, mer avansert og bedre utstyrt. Men evner nye A5 å begeistre slik som forgjengeren gjorde?

EVOLUSJON: Audi tar ingen risiko og har kun forsiktig endret designet. I overkant forsiktig, er det flere som synes. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
EVOLUSJON: Audi tar ingen risiko og har kun forsiktig endret designet. I overkant forsiktig, er det flere som synes. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er gått ni år siden Audi presenterte det daværende designsjef Walter de Silva omtalte som den vakreste bilen han noensinne hadde laget.

Audi A5 var en slående vakker coupé basert på A4 i mellomklassen. Den vant designpriser og den vant kundenes hjerter.

A5 gikk skarpt inn i konkurranse med BMW 3-serie Coupé og Mercedes C-klasse Coupé.

Tysk og italiensk

Italiensk designkunst paret med tysk ingeniørkunst var en suksess. Årene gikk, vi fikk kompromiss-modellen A5 Sportback (5-dører) som passet dem med større praktiske behov, og S5 og RS5 var alternativer for dem som ønsket mer trøkk. A5 fikk en marginal ansiktsløftning i 2012, og i dag står vi framfor en helt ny modell.

Men vent litt - er det den nye bilen? Ikke for å være frekk, men det er lov å stille spørsmål ved hvorfor Audi ikke har endret designet mer enn de har gjort på den nye coupeen?

Ok, nå er det større forskjell på ny og gammel modell her, men problematikken er litt slik det var med ny og og gammel A4 - de er for like.

På lanseringen understreker tyskerne likevel endringene. Nykommeren har en større og lavere montert grill, nye luftinntak og et panser med vertikale linjer. Frontlyktene er hevet og i sum skal bilen se lavere, bredere og mer sporty ut. Den såkalte skulderlinjen som drar seg hele veien langs siden av bilen er blitt vesentlig skarpere. Hekken har også fått en kvass knekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer