TEST: Audi A6 facelift - den rimeligste utgaven

Etter drøye fire år på markedet er det ikke oppsiktsvekkende at Audi A6 nå har fått en midtlivsoppdatering. Det som er mer overraskende, er at bilen samtidig blir billigere.

Publisert
Sist oppdatert

Nå skal det riktignok understrekes at det kun er én variant som går ned i pris - innstegsutgaven A6 2.0 TDIe. Forklaringen bak den senkede prisen er å finne i e'en som nå etterfølger motorbetegnelsen. Den lille e'en signaliserer nemlig det samme som BlueMotion hos Volkswagen og GreenLine hos Skoda; lavt forbruk. Lavt forbruk betyr som kjent det samme som lave CO2-utslipp, noe som i neste omgang gir rabatt i det norske avgiftssystemet. La oss se litt nærmere på hva som faktisk har skjedd.

Før: 432.000 kr

Inntil ansiktsløftningen var A6 2.0 TDI utrustet med en såkalt pumpedysemotor som produserte 140 hestekrefter og 320 newtonmeter ved 1.750 omdreininger. Når denne førte sine avgasser gjennom et partikkelfilter forbrukte den 0,63 liter diesel per mil ved blandet kjøring. Dette forbruket resulterte i utslipp av 166 gram CO2 per kilometer. Sedanutgaven av A6 2.0 TDI - som inntil nylig var den rimeligste A6-varianten - kostet 432.000 kroner.

Ned fra 166 til 139 gram

Audi A6 2.0 TDIe har i stedet fått Volkswagen-konsernets nye common rail-motor. Audi har hentet ut samme dreiemoment ved identisk turtall, men har denne gangen nøyd seg med å ta ut 136 hestekrefter. For å oppnå redusert forbruk, er motoren er koblet sammen med en langsteget girkasse. Som et eksempel på den høye drevingen kan det nevnes at turtallet ligger på lave 1.600 o/min i 100 kilometer i timen. Samtidig er bilen senket 15 millimeter, noe som skal gi lavere luftmotstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer