TEST: Audi A8 4.0 Tdi

I dieselklassen for firelitere er det de tre vanlige som konkurrerer, A8, S-klasse og 7-serie. Alle disse tre har V8-motorer og er skikkelig trekkvogner. Dieselåttere med enorme dreiemoment sørger for sportsbilaktige ytelser og et forbruk som er imponerende lavt.

Publisert
Sist oppdatert

Audi skal tydeligvis lage de største bilene. Den nye A6en er størst i sin klasse og dagens testbil, A8 4.0 Tdi Quattro, er også lengst hvis vi sammenligner med 7-serie og S-klasse. Den er også lengre enn VW Phaeton.

Sportslig

Hvis vi tar utgangspunkt i luksusbiler med dieselmotor, kan vi dele leiren i to. De sportslige alternativene må sies å være A8 og 7-serie og de mer komfortable modellene er S-klasse og Phaeton. Selv om Mercedes S-klasse kan leveres med bensinmotorer med opp til 1.000 newtonmeter (S65 AMG), blir inndelingen som dette, og det er nok også denne konkurrentfordelingen VW/Audi har forsøkt å få til med sine to modeller.

Firehjulsdrift

Igjen utmerker Audi seg med firehjulsdrift. Phaeton har det også, men Mercedes har valgt å ikke levere dieselmotor koblet til firehjulsdrift i denne klassen. Mercedes har firehjulsdrift på S-klasse, men kun sammen med bensinmotorer. BMW har ikke firehjulsdrift på 7-serien i det hele tatt.

Dagens testbil var en stor kjøreopplevelse og kombinasjonen av "lastebilmotor" og en luksuriøs sedan er meget god. Mer om motor og kjøreegenskaper finner du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer