Test: Audi Q2 - merkets minste SUV

Liten og kompakt, men likevel stor. Det er nye Audi Q2 i korte ordlag. Vi har testet.

KJENT STIL: Få vil være i tvil om familietrekkene til Q2 når de møter den.  Foto: Fred Magne Skillebæk
KJENT STIL: Få vil være i tvil om familietrekkene til Q2 når de møter den. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Q-rekken fra Audi vokser seg stadig større. Først lanserte de Q7, deretter Q5 og Q3, og nå, Q2. Vi har testet bilen, og har en gledelige nyheter å komme med – pluss et forbehold.

Nye Q2 er 419 centimeter i lengde, og har en akselavstand på 260 centimeter. Dette betyr at den ikke er nevneverdig forskjellig i størrelse fra Audi A3, men har fått litt høyere stylter, med påfølgende bakkeklaring.

Men er dette nok til å rettferdiggjøre betegnelsen Q?

LES OGSÅ: Dette er nye Q7 e-tron

Ordinære motorer

Bare for å slå det fast med en gang, kommer Q2 med både to og firehjulsdrift. Importøren regner likevel med at det er kommer til å trille ut flest forhjulstrekkere, noe som stemmer godt overens med det vi ser hos konkurrentene.

Under panseret blir det seks motoralternativer å velge blant, tre bensin og tre diesel.

Det er ingen ting som tyder på at Q2 vil komme som ladbar hybrid enn så lenge, selv om plattformen bilen er bygget på også er klar for hybridteknologien. En av årsakene kan være at det er de større bilene som først har fått denne teknologien, ettersom den fortsatt anses som kostbar. Alle andre steder enn i Norge vil dette derfor dra prisen så mye opp at det ikke anses som aktuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer