TEST: Audi S4 V8 4.2 Quattro

Audi S4 klinger godt i ørene til Audi-entusiaster. Opp gjennom årene har vi stiftet bekjentskap med både S2, S3, S4, S6 og S8. Noen enda villere varianter som heter RS2, RS4 og RS6 har også avlet en og annen råkjører.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Audi S4 V8 4.2 Quattro


Audi har eksperimentert med S-modeller lenge. Først var det den femsylindrete rekkemotoren med turbo som regjerte (S2, RS2, S4 og S6), men har i ettertid fått følge av V8 (S4/S6/S8), V8 biturbo (RS6), V6 biturbo (S4/RS4) og en 1,8-liters turbomotor (S3). Noen av motorene har også vært levert i flere effektvarianter fra fabrikk, og i tillegg har mange eiere av disse bilene ordnet sine helt egne effektuttak.

Brautende

Det er ikke mye som skiller en S4 fra A4, men likevel er det lett å se at du har betalt over en million i stedet for 400.000 kroner. Lyden er en ting, men potter, grill, dørlister, seter og instrumenter skiller også S4 fra de store massene med A4.

Vi har tøylet 344 hestekrefter rundt på norske veier, og det er en utfordring på flere måter. Den er lettkjørt og kjapp og giringen kan du gjøre med spaker bak rattet. Mer om motor og kjøreegenskaper finner du på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer