Test av A6 4.2 Quattro

Vi har nå vært igjennom tre motorer på A6, 2.4, 3.2 og 3.0. Nå er det altså storebror i serien som har blitt eksaminert. At dette ble en opplevelsesrik kjøretur er nok ingen stor overraskelse.

Publisert
Sist oppdatert

A6 3.0 Tdi og 3.2 FSI selges det faktisk en god del av. Prisdifferansen fra cirka 680.000 kroner, som disse to modellene starter på, og opp til snaue 1.050.000 som 4,2-literen starter på er det svært få som koster på seg.

Ny A6

Denne effektvarianten dukket for første gang opp i dagens A8 og har dermed ikke blitt levert i tidligere A6-modeller. Slagvolumet er et godt innarbeidet Audi-tall, 4,2 liter. Effekten er den samme som i A8 med 335 hestekrefter. I A6 har dreiemomentet falt med 10 newtonmeter og ligger på 420 newtonmeter. I A8 har den samme motoren 430. Motoren er utstyrt med to overliggende kamaksler per sylinderrekke og det er hele fem ventiler per sylinder. 0 til 100 leveres på 6,1 sekunder og toppfarten er begrenset til 250 kilometer i timen. Dette er herlig tall som vi unner enhver bilentusiast å oppleve. En forsiktig dobling av fartsgrensene hadde også vært en fordel akkurat den uken vi kjørte denne testbilen. Komforten gjør nemlig at du ikke merker farten nevneverdig. Alle lyder er effektivt luket vekk, og det gjelder å følge nøye med på skilt og fartsmåler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer