Test av barneseter

Feil bruk av barneseter er den vanligste grunnen til at barn i godkjent utstyr blir skadet. Vi har tatt en runde i jungelen av barnesikringsutstyr og sett på hvor håndterlig -- eller uhåndterlig -- de forskjellige er.

Testvinneren på monteringsvennlighet: Play Evolution. Klikk her for større bilde.
Testvinneren på monteringsvennlighet: Play Evolution. Klikk her for større bilde. Vis mer
Publisert

Barneseter til bil får du kjøpt på de fleste bilrekvisitaforretninger og barne-utstyrsforretninger. Vi besøkte tre av de største på sitt område i Oslo: Torshov Bilrekvisita, Snap Drive og Babyshop A/S. Etter vår runde erfarte vi at man finner det største utvalget av barneseter i barneutstyrsforretninger.

Hvordan gjøres det?

I en tidligere artikkel har vi gitt deg råd om kjøp av barnesikringsutstyr. Det viktigste rådet er egentlig å dra til et sted hvor du får god hjelp, og hvor de har tid til å hjelpe deg med å prøve, og montere setet i bilen din første gang.

Har du ikke tilgang på et slikt sted, blir det desto viktigere at setet er utstyrt med en lettfattelig bruksanvisning -og at det klart fremgår hvordan setet skal monteres, slik at det ikke er mulig å montere det feil. Det er uansett viktig å lese bruksanvisningen, selv om du mener å vite hvordan setet skal monteres. Bruksanvisningen var noe av det vi så på i vår minitest.

Monteringsvennlighet

Vår minitest omfatter fem stoler. I tillegg til å vurdere bruksanvisningene, har vi sett på monteringsvennlighet; er det tidkrevende og vanskelig å montere stolen, behøver du mye ekstrautstyr til monteringen, er stolen lett å flytte mellom forskjellige biler, hvor godt fast sitter setet, hva betaler du -og hva får du.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer