Test av Mercedes SLR McLaren

Noen minner fester seg bedre enn andre, og dette er soleklart en av de som sitter best. Det mest kompliserte produktet til Mercedes fascinerer fortsatt, til tross for høy alder.

Test av Mercedes SLR McLaren
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes har en lang motorsporttradisjon, og de fleste er kanskje mest kjent med Formel 1-satsningen som Mercedes kjører sammen med McLaren. Det er også navnet på bilen vi har kjørt. Den heter McLaren i tillegg til SLR, og den bygges hos McLaren i Portsmouth og Woking i England. Mercedes eier også en større aksjepost i McLaren.

Historien

Man blander kanskje litt snørr og barter når man bruker dette navnet på en historisk viktig bil for Mercedes. Bruce McLaren startet først med racing etter at Mercedes hadde sluttet å kjøre SLR i løp. Grunnen til at Mercedes ga seg med racing var en stygg ulykke med SLR på Le Mans som drepte over 80 mennesker. Men, Mercedes vant også to viktige løp i forkant av dette, Mille Miglia og Targa Florio, i 1955 med Stirling Moss bak rattet. 1955 ble dermed et stritt år for Mercedes.

Løpsbilen 300 SLR ble kaldt sølvpilen, og hadde en åttesylindret rekkemotor med treliters slagvolum. Den skuffet ut 310 hestekrefter og klarte en toppfart på over 300 kilometer i timen.

Testbilen er laget for å hedre Mercedes 300 SLR fra 1955 som var løpsvarianten av 300SL Gullwing (måkevingbilen). Forkortelsen SL som brukes på toseters roadster også i dag står for "sportslig" og "lett". SLR har det samme navnet, men man har føyd til en R som står for "racer".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer