Test av navigasjonssystemer

ADAC har testet ni ulike navigasjonssystemer. Disse er best:

TEST AV NAVIGASJONSSYSTEMER FOR BILEN: Store skjermer på frontruta kan skape trafikkfarlige situasjoner, advarer ADAC. De tre beste i testen har skjermer på 5 tommer.  Foto: ADAC.de
TEST AV NAVIGASJONSSYSTEMER FOR BILEN: Store skjermer på frontruta kan skape trafikkfarlige situasjoner, advarer ADAC. De tre beste i testen har skjermer på 5 tommer. Foto: ADAC.de Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ADAC, som er Tysklands svar på NAF, har testet ni ulike navigasjonssystemer. Fire av disse kan du kjøpe i norske butikker, de resterende kan kjøpes fra utenlandske nettbutikker.

Og heldigvis: De GPS-ene som kommer best er til salgs i norske butikker.

Pass på hvordan du bruker GPS-navigasjon i bilen: Det kan føre til at du mister konsentrasjonen

GPS-fellen: Kan gi stor dødvinkel

ADAC har testet ni bærbare navigasjonssystemer for bil, med skjermer fra fem til sju tommer.

Ifølge ADAC, kan navigasjonssystemer med store skjermer lage en dødvinkel, som kan skape farlige situasjoner i møte med syklister, motorsyklister og fotgjengere.

– Navigasjonssystemer med store skjermer er en fare for trafikksikkerheten. Dersom et apparat med en skjermstørrelse på mer enn sju tommer plasseres ugunstig på frontruta, kan fotgjengere, motorsyklister og syklister ikke sees skikkelig av bilføreren, de forsvinner litt bak skjermen. Det store displayet har dermed den samme effekten som dødvinkelen, og samtidig er ikke de store enhetene mer oversiktlige enn GPS-ene på fem tommer, skriver ADAC i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer