Test av rølpevogn nummer én

G-wagen er en spesiell bil som tiltrekker seg de spesielt interesserte.

Test av rølpevogn nummer én
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes Geländewagen, G-wagen eller G-klasse, som den heter nå, kom på markedet i 1979 og har omtrent ikke forandret utseende siden det. I motorrommet og i kupéen har det skjedd mye.

Mercedes truet med å legge ned produksjonen for litt siden, men status nå er at det ikke er planer om kutte ut produksjonen av denne spennende og ikke minst morsomme bilen.

Mange varianter

G-wagen til sivilt bruk finnes med tre forskjellige motorer og tre forskjellige karosserier. Innstegsmotoren er en 320 CDI med 224 hestekrefter og 540 newtonmeter fra 1.600 til 2.400 omdreininger. Minste bensinmotor er en 500 med 5,5-liters V8-motor med 388 hestekrefter. Disse to motoralternativene finnes både som kort og lang stasjonsvogn, samt kabriolet. Lang stasjonsvogn er en femdørs bil og kort stasjonsvogn er en tredørs bil.

Testbilen er selveste godbiten, G55 AMG. Denne har en 5,5-liters V8-motor med 507 hestekrefter og 700 newtonmeter fra 2.750 til 4.000 omdreininger. Bilen veier 2.550 kilo og har mer enn nok krefter til å trekke 3.500 kilo tilhenger. G-wagen har stive akslinger både foran og bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer