Test av vindusviskere

Er det nødvendig å betale flere hundre kroner for vindusviskere?

STORE FORSKJELLER:  Ser du forskjell på den dyre og den rimeligere pusseren? Foto: COLOURBOX
STORE FORSKJELLER: Ser du forskjell på den dyre og den rimeligere pusseren? Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en åpenbar nødvendighet å ha god sikt når man skal ut og kjøre bil. I et værhardt land som Norge er vi derfor sterkt avhengig av gode vinduspussere.

Slike finnes fra de aller rimeligste, til såkalte originalvarer fra merkeverkstedene, men hvor stor forskjell er det egentlig?

NAF har i samarbeid med søsterorganisasjon i Tyskland, ADAC, testet et stort antall vindusviskere for å finne ut hvilke pussere som er best, hvilke du bør unngå, og hvilke pussere som gir deg de beste pusserne per krone.

Viktigere å vaske ruten innvendig om vinteren

Store prisforskjeller

Resultatet forteller at de som koster mest ikke alltid gir mest valuta for pengene. Et sett viskere fra Biltema kan for de billigste koste noen tiere. Kjøper du «merkevare», som selvfølgelig aldri er laget av bilprodusentene selv, så kan du ryke på mange hundrelapper.

Som et eksempel kan det nevnes at et sett originale vindusviskere til en Kia Cee’d 2009-modell koster 660 kroner for paret.

Har du sjekket frontruta?

Mange parametere

Å teste vinduspussere handler om langt mer enn bare å se hvor gode de er når de er nye.

NAF og ADAC har også testet levetid, bestandighet mot UV-stråling i både sommer- og vintertemperaturer, men også opplevd kvalitetsfølelse, brukerveiledningen, og hvor lett en pusser kan skades under montering.De har også testet viskere med flate blader, og de med leddet blad.

Litt overraskende er det at testen ikke konkluderer med at noen av pusserne er direkte dårlige.

Derfor er reparasjon av frontruten gratis

Biltema overrasker

Merkene som er representert er Bosch, Valeo, SWF, samt Biltema sin modell Clear Vision, som koster 79,90 per visker.

Dette er ikke den aller rimeligste modellen fra Biltema, men må sammen med det øvrige utvalget likevel anses som billig, ettersom konkurrentene koster to-tre ganger mer enn Biltema-viskeren.

Biltema-viskeren skårer faktisk aller best i kategorien bestandighet mot UV-stråler i 20 varmegrader. Samlet sett ligger den tett opp mot SWF Visioflex, som er blant merkevarene til langt høyere pris.

Klikk på bildet for å se stor versjon:

RESULTATENE: Klikk på bildet for å se hele resultatet. Skjermdump: NAF.no
RESULTATENE: Klikk på bildet for å se hele resultatet. Skjermdump: NAF.no Vis mer


Bilruter som dugger: Hva gjør du?

Den harde vinteren

Det er under vinterforhold at Biltema-pusserne viser sin svakeste side. De oppnår karakteren akseptabel, men kan ikke måle seg mot de beste.

Biltema leverer også med testen dårligste bruksanvisning. Dette i tillegg til at de var mest knotete å montere, forteller NAFs testrapport.

Sommerprestasjoner vekter likevel høyere enn vinterprestasjonene. Derfor ender Biltema sine pussere likevel opp med gode karakterer.

NAF konkluderer med at Bosch har testens beste viskere. Biltema sine viskere blir trukket frem som en god visker for pengene, mens testpanelet hadde forventet mer av SWF Visioflex.

LES HELE TESTEN PÅ NAF.NO

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer