TEST: Avansert kjørekurs på bane

Vi har tatt en nærmere titt på en rekke kjørekurs hvor du kan få trene deg bak rattet i morsomme BMWer instruert av tidligere racersjåfører.

TEST: Avansert kjørekurs på bane
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for ulike kjøreopplevelser har tatt seg kraftig opp de siste årene. For noen tusenlapper kan man oppleve ting bak rattet man bare trodde var forbeholdt motorsportutøvere og millionærer.

Flere produsenter har nå begynt å tilby offisielle kjørekurs for bileiere eller andre interesserte, hvor man kan oppleve ulike bilmodeller under mer krevende kjøreforhold enn vanlig. BMWs tilbud kalles BMW Fahrer Training, men dette har til nå ikke vært tilgjengelig i Norge.

Förarutveckling

Nå er BMWs kurstilbud imidlertid på plass også her, gjennom det uavhengige svenske firmaet Förarutveckling. Det er det svenske firmaet som arrangerer og gjennomfører kursene, men dette gjøres etter autorisering og i samarbeid med BMW i Tyskland. Det betyr at kursopplegget er det samme, og instruktørene er sertifiserte av tyske Fahrer Training og har ofte sin bakgrunn fra motorsport. Svenskene arrangerer også vinterkurs på oppdrag fra Fahrer Training.

Förarutveckling har arbeidet en stund i Norden men skal nå altså forsøke å etablere seg i Norge. Det var i forbindelse med presselanseringen av dette tilbudet at vi fikk ta en liten smakebit av ett av kursoppleggene, nemlig M3-kurset som går over en dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer